کارگاه بینالمللی معماری خشتی در یزد دایر شد
حضور رئیس کمیته علمی جهانی میراث معماری خشتی

نخستین کارگاه بینالمللی « معماری خشتی، شهر میراث جهانی یزد» روز یکشنبه به مدت یک هفته با رویکرد بررسی مشکلات و چالشهای حفاظت این شهر تاریخی در دانشگاه یزد آغاز به کارکرد.
تبلیغات | AD
این کارگاه با حضور تعدادی از استادان معماری و شهرسازی کشور برگزار و در پایان به شرکتکنندگان گواهینامه معتبر اعطا میشود.
«یوکا یوکیلیتو» استاد مشاور مدیرکل و نماینده مرکز بینالمللی مطالعه، حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی (ایکروم- ICCROM)، «ماریانا کوریا» رئیس کمیته علمی جهانی میراث معماری خشتی در شورای بین المللی ابنیه و محوطهها (ایکوموس- ICOMOS) و «محمدحسن طالبیان» معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری از مدرسان این کارگاه هستند.
ایکروم نهادی است که باهدف حفاظت از میراث فرهنگی جهان از طریق آموزش، اطلاعرسانی، پژوهش، همکاری و برنامههای حمایتی و افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت و ظرافت میراث فرهنگی تأسیسشده است.
ایکوموس، تشکل غیردولتی و مهمترین مرجع بینالمللی است که درزمینهٔ حفاظت از بناها و محوطههای تاریخی بهصورت تخصصی فعالیت میکند.
کارگاه یادشده به همت معاونت معماری و شهرسازی شهرداری یزد تشکیل شد و تا ۲۷ بهمنماه جاری ادامه دارد.
سکونتگاههای استان یزد ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و یزد بهعنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه ۷۴۳ هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار است که ۲۰۰ هکتار عرصه آن در ۱۸ تیر ۱۳۹۶ در چهل و یکمین نشست کمیته میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در کراکوف لهستان در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.