روستای آهار | طبیعتی بی نظیر در نزدیکی تهران

روستای آهار و آبشار زیبای شکرآب که در نزدیکی آن واقع شده از جاذبههای طبیعی و دیدنی شهرستان شمیران استان تهران و دهستان رودبار قصران هستند. لازم به ذکر است که این روستا بعنوان بزرگترین روستای این منطقه مطرح می باشد.
تبلیغات | AD
آهار با طبیعتی سرسبز و آبوهوایی متبوع یکی از بهترین مقاصد طبیعتگردی در ماههای گرم سال است. اگر درتهران زندگی میکنید یا قصد سفر به تهران را دارید طبیعت زیبای روستای آهار را ازدست ندهید. با درناتریپ همراه باشید تا به این روستای دیدنی سفر کنیم.
این روستا در محل تلاقی دو تنگهای قرار دارد که یکی به سمت شمال غرب به دهتنگه و گردنه زرگاه و دیگری به سمت جنوب غرب (که به منطقه و مزارع و آبشار شکرآب و قله توچال و مرز شهرستانک) منتهی میشود. روستای آهار از روستاهای آباد و پر رونق منطقه بوده و به علت داشتن مزارع و باغات وسیع، بیشتر ساکنان این روستا به کار باغداری مشغول هستند.
پیاده روی در کوچه باغ های این روستا کاری بسیار لذت بخش است.
وجه تسمیه آهار
نام اصلی و باستانی روستا «اوهار» بوده است که این نام هنوز هم با ترکیب «گلاوهر» به محلی اطلاق میشود که مدخل روستا و در انتهای جاده فشم و ایگل است. «او» به معنای آب و «هر» به معنای آسیاب است. اوهر به معنای آبادی می باشدکه دارای آب فراوان برای احداث آسیاب است.

طبیعت روستا
آبشار شکرآب در نزدیکی روستای آهار در میان درهای سرسبز و دیدنی واقع شده است. شکرآب باغستانی است ییلاقی و باصفا در غرب دره آهار که چند قنات و چشمه آب از جمله چشمه برفی شکرآب بر زیباییهای آن افزوده است. روستای شکرآب و مسیرهای غربی آن که منتهی به شهرستانک است، محلی برای سیاحت و شکار شاهان قاجار نیز بوده است.

وجود رودخانهای زلال، کوههای مرتفع، درختان سبز و راه نسبتا هموار، این نقطه را به منطقهای پر بازدید تبدیل کرده است.
آبشار پر آب این روستا یکی از زیباترین مناظر طبیعی آن است. همچنین آبشاری فصلی موسوم به آبشار چهل پله در دامنههای کوه قلعه دختر آهار قرار دارد که شامل مجموعهای از آبشارهای زیبا است.
طبیعت و آب و هوای این منطقه برای ساکنین تهران فوق العاده است. به طوری که می تواند بهترین گزینه سفر برای تفریحات آخر هفته آنها باشد، تا خستگی ها و دغدغه های یک هفته را از ذهنشان پاک کند.
روستای آهار حیات خودش را مدیون رودخانه هایی است که از دو طرف آن می گذرد. نام یکی از معروف ترین روخانه های گذران از این روستا “شکرآب” است.
رودخانه شکرآب دارای ۱۵ کیلومتر طول است، که در مسیر خود از دره های کوه ها گذر می کند و تمام گیاهان و درختان این منطقه را سیراب می نماید. دگر رودخانه ای که در این منطقه وجود دارد “پیش کنک” نام دارد، که از ارتفاعات گاجره و سی پال به سمت روستای آهار در تهران می آید.
این دو رودخانه در این روستا به یکدیگر می پیوندند و به رودخانه جاجرود رهسپار می شوند. موسیقی دلنواز برخورد آب رودخانه ها با کوه ها و گذر از علفزار ها همه و همه در کنار هم می توانند گزینه های ایده آل برای یک گردشگری دلچسب در اختیارتان باشد. طبیعت این منطقه در دو فصل بهار (اردیبهشت ماه) و پاییز (آبان ماه) بسیار زیبا و دیدنی می باشد.

باغستان و روستای قدیمی خوش آب و هوایی که به دلیل داشتن طبیعت بکر همیشه مورد توجه بسیاری از گردشگران و طبیعت دوستان بوده است. چمن زارهای وسیع، با غ ها و درختان کهن سال زیبایی کم نظیر و چشم نوازی به این تکه از دامنه های البرز بخشیده اند.
روستایی که از اوایل اردیبهشت ماه تا اواسط اردیبهشت ماه بهاری است و فصل گل دادن درختان میوه ای است که باغبانان و کشاورزان مشغول رسیدگی به آنان هستند.
مسیری کوهستانی که از میانه راه با پوشش وسیع ریواس و دیگر گلهای بهاری مفروش شده است و در انتهای این دره ، کوههای سفید پوش آهار و قلعه دختر بر زیبایی این دره افزوده است .
در بین مسیر آهار به ده تنگه ، چندین آبشار کوچک و بزرگ وجود دارد که میتواند هر بیننده ای را چند دقیقه ای به خود مشغول دارد ، آبشار هایی که در این فصل سال بسیار پرآب هستند و با جوش و خروش فراوان به رودخانه کف دره سرازیر می شوند . (آب چشمه ها قابل شرب است)

بهترین فصل برای بازدید
فصل بهار با شکوفههای زیبا، تابستان با آبوهوای مطبوعی که این روستا در اختیار گردشگران قرار میدهد و پاییز با افسون رنگهایش هر یک جلوهای زیبا و منحصربهفرد به آهار میبخشند؛ بنابراین انتخاب بهترین فصل برای سفر به آهار کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. هر زمان از سال که باشد روستای آهار یکی از بهترین هاست.

توصیه ای به عکاسان (عکاسی در فصل پاییز)
به علت وجود برگ های پائیزی با رنگ های زرد و نارنجی عکاسی برای عکاسان در این فصل دل انگیزتر از فصل های دیگر میباشد.
جاذبه های دیدنی
در این منطقه می توانید جاذبه هایی مثل آتشگاه باستانی قصران، آبشار شکراب، امامزاده طاهر شکراب، آبشار ده تنگه، قلعه تاریخی دختر و قلل مرتفع مثل قله قلعه دختر، سی چال، توچال و قزقونچال را ببینید.
جمعیت و زبان مردمان محلی
جمعیت این روستا بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ حدود ۷۰۲ نفر در ۲۳۲ خانوار بوده است. در آهار همچون فشم به زبان تاتی سخن گفته میشود.
مرکز گیاهان دارویی و خوراکی
روستای آهار در فصل های بهار و تابستان دارای درختان و گیاهان دارویی میباشد که در این فصول به اوج شکوفایی خود میرسند. گردشگران میتوانند به راحتی میوه ها و دارو های گیاهی را تهیه کنند.
نکاتی که باید هنگام سفر به این منطقه در نظر داشته باشید:
سعی کنید نهایت لطف و عطوفت را با طبیعت این روستا داشت باشید و از گذاشتن کیسه های مملو از زباله در اطراف طبیعت این روستا به شدت خود داری نمایید.
مسیر دسترسی
برای حرکت به سمت آهار از تهران مسیرتان را از اتوبان بابایی در شمال شرق تهران آغاز کنید و از آنجا وارد جاده “لواسان – لشکرک” شوید. مسیر خود را به سمت فشم ادامه دهید و سپس وارد جاده اوشان در سمت چپ شده و بعد از گذر از حاجی آباد و اوشان، به روستای آهار می رسید.
البته راه سختتری هم برای رفتن به آهار هست و علاقمندان به کوهنوردی میتوانند آن را انتخاب کنند و آن هم رفتن به قله توچال به وسیله تلهکابین یا پای پیاده و سپس طی کردن مسیر دامنه شمالی توچال و رسیدن به آهار است.
این راه دوم کمی طولانی است و از قله توچال تا روستای آهار حدود هفت ساعت پیادهروی نیاز دارد.
مسیر دسترسی از آهار به آبشار های شکرآب و ده تنگه
از روستای آهار میتوان هم به آبشار شکرآب رفت و هم به آبشار ده تنگه؛ هر دو مسیر، بسیار زیبا و فرحبخش است و از میان کوچه باغهای بسیار زیبا و درختان چنار و گردو و جویهای آب و آبشارهای کوچک میگذرد.
برای رفتن به هر کدام از این دو مسیر باید وسیلهتان را در آهار پارک و باقی راه را با پای پیاده طی کنید. از میدان آهار که رد شوید و پل آهنی را رد کنید به یک دوراهی میرسید که راه سمت راست به ده تنگه میرود و راه مستقیم (در این راه از کنار مسجد آهار عبور خواهید کرد) شما را به آبشار شکرآب میرساند.
مسیر اصلا خستهکننده نیست؛ هم ییلاقی است و هم بدون شیب خستهکننده و تقریبا هموار است. برای رسیدن به هر کدام از دو مقصد، نیاز به دو تا سه ساعت پیادهروی دارید.
مسیر آهار به ده تنگه بسیار زیباتر از مسیر آهار به شکرآب است ولیکن پیشنهاد می کنیم در دو روز مختلف، هر دو مسیر را امتحان کنید .
لوازم ضروری برای سفر به روستای آهار عبارتند از:
آب آشامیدنی، کفش مناسب پیاده روی، کوله پشتی، وعده های غذایی، دوربین، پتو و لوازم خواب، لباس گرم و همچنین کیسه زباله